Drama Jepang, Movie Jepang, Sinopsis Drama Jepang, Review, Fan Fiction, NEWS

Monday, February 20, 2012

REVIEW : Koizora – Sky of Love (J-dorama 2008)


Koizora: Setsunai Koi Monogatari (恋空切ナイ恋物語 Koizora: Setsunai Koi Monogatari, lit. "Love Sky: A Sad Love Story"), or Koizora (恋空) for short, is a 2005 best-selling Japanese coming of age and romance novel written by Mika. Originally posted on the cell phone website "Mahō no iLand", where chapters would be released exclusively for mobile reading, Koizora received a hard print publication from Starts Publications in October 2006, with the story being separated into two volumes.
Koizora is claimed to be a biographical account of Mika, or at least, based on first-hand accounts. It boomed in popularity and became a mass cultural phenomenon, spawning a theatrical film, a television drama adaptation, and a manga adaptation.
Profile
  • Title: 恋空
  • Title (romaji): Koizora
  • Format: Renzoku
  • Genre: Romance drama
  • Episodes: 6
  • Viewership rating: 6.4 (Kanto)
  • Broadcast network: TBS
  • Broadcast period: 2008-Aug-02 to 2008-Sep-13
  • Air time: Saturday 20:00
  • Theme song: Ai no Uta by Fukui Mai
  • Original writing: Mika Koizora: Setsunai Monogatari (mobile phone novel)
  • Screenwriter: Watanabe Mutsuki
  • Chief producers: Mishiro Shinichi, Morikawa Masayuki (森川真行)
  • Associate producer: Nasuda Jun
  • Producer: Kato Shoichi (加藤章一)
  • Director: Imai Natsuki (ep1-2,5-6), Matsuda Ayato (松田礼人) (ep3-4)
  • Music: Kono Shin
Plot
Tahara Mika is an ordinary high school girl. One day, out of the blue, one of her classmates kisses her. His name is Sakurai Hiroki also known as Hiro. Hiro stands out because of his bleached hair and piercing. Apparently he is also dating someone. Mika is shocked and hurt that her first kiss had to happen this way. She desperately tries to forget about it. Then, her friend tells her that she should find somebody else and suggests Tatsuya, another boy in their class. However, before she even realizes it, Mika is already in love... --TBS
Cast
  • Abe Tsuyoshi as Yu (Mika’s fiancé after her breakup with Hiro)
 
  • Aoi as Aya (Mika’s closed friend)
  • Miura Shohei as Nozomu (Hiro’s closed friend, originally he likes Mika)
  • Haru as Saki (Hiro’s ex girlfriend)

Additional Cast Members:
Episode Information
Episode 1 : A true love story that made 25 million people cry! A heart-wrenching pure love... This deeply moving masterpiece has finally become a drama (5.6 %)
Episode 2 : I've always loved you... A shocking fate for a painful first love :
A tearful change of events (5.9 %)
Episode 3 : I'll make you the happiest girl alive! A forbidden marriage and a father's tears... The shocking reality that greets Hiro (6.7 %)
Episode 4 : I can't wipe away your tears anymore! Hiro's tearful decision (6.3 %)
Episode 5 : I've loved you all this time! A wedding by ourselves... The Final Chapter, Part 1 (7.6 %)
Episode 6 : I'm still in love with the sky... A tearful final chapter, a shocking conclusion! (6.3 %)
Average : 6.4 %
Pictures



Download

Thanks to
wienkashiwabara, tbs, fiif21, mewmewhyorin, d-addict, wikipedia

Kelana’s comment
Kekeke . . . tadinya ga tau klo movie ini ada versi dorama-nya juga, eeeh . . . ternyata ada si imut Seto Koji yang jadi lead actornya, langsung deh . . . penasaran.
Thanks wat Hyo Rin yang ngijinin nge-link sinopnya, (hehe . . . peace Hyo Rin)
Oke, kembali ke jalan yang benar. Dorama ini emang ga sama persis dengan versi movie-nya, well tapi tetep tidak menghilangkan kekhasan kisahnya koq. Pertama nonton movie-nya, sempat illfeel, males banget, mau-maunya di gto-in sama cowoknya, udah gto di perpus lagi. Tapi sepertinya memang gto inti ceritanya ya. Oya ini ada juga salah satu site (trims wat wienkashiwabara) yang buat review perbedaan movie sama doramanya;
Gue seneng! Karena gak ada adegan:
1. Perkosaan gak penting! Di versi dorama ini, perkosaan berhasil digagalkan. Wakakakak... Hiro emang pahlawannya Mika dech...!!!
2. Perbuatan aneh di Perpustakaan! Horeeee.... yang ini juga gak ada. Cukup satu adegan pas di kamarnya Hiro itu, trus dua bulan kemudian Mika hamil.
Dua perubahan ini sungguh2 membuat dorama ini terasa lebih realistis daripada filmnya saudara2...!!
Oh iya, ada tambahan lain yang bikin menarik.
- Cowok yang naksir Mika jadi tambah banyak. Bukan cuma cowok yang Mika temui setelah SMA, tapi... waktu SMA pun si Hiro juga punya saingan.
- Adegan Mika nikah sama Hiro juga bukan dilaksanakan di sungai gitu, tapi di rumah sakit. Jadi... sekali lagi, ini bikin cerita jadi lebih masuk akal dan menarik. Oh iya, tapi jangan salah... Adegan di sungai juga tetep ada lho... Bahkan setelah itu ditambah adegan di kamar Hiro. Hehehe...
Klo Kelana bilang sih, hmmm . . . emang lebih seru aja nonton doramanya. Cuma entah kenapa Cuma dibuat 6 episode (nanggung banget yak). Tapi . . . tapi nih ya . . . daya tariknya tetep karena ada Seto Koji. Oya, doski kan maen juga di Atasinchi no Danshi, klo disini doski kembali berperan sebagai seorang pesulap muda usia 17 tahun (secara muka imutnya itu ga nguati banget), nah sekarang lagi nunggu kemunculan doski di Sadako 3D.

REVIEW : Koizora – Sky of Love (J-dorama 2008) Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Elang Kelana

2 comments:

Thank 4 you're comment ^_^

About Me

My Photo

My nick-name is Elang Kelana, my real name is Bening. It'll be ok, just call me Kelana. I'm a blogger. I wrote about myself or about japanese on my blog. I love Japanese and Korean music, movie and drama. This is my blog, www.elangkelana.com

Google+